Logo

Visual Communication DesignDigitaal schilderen

Recentelijk heb in een professioneel tekentablet aangeschaft om o.a. digitaal te gaan schilderen. De vrijheid om beelden te creëren vanuit het niets, met de voordelen van digitale bewerking (snelheid, lagen, ongedaan maken), is gewoon onweerstaanbaar.


Timelaps Digital Speed Painting

Voortgang van een digitaal landschap waarbij een uur is samengevoegd in ongeveer een minuut. Op deze manier kun je zien het het geheel geleidelijk wordt opgebouwd.
Maar om ergens goed in te worden moet je oefenen, veel oefenen. Maar tegenlijkertijd weet ik vanuit design en het schilderen van miniaturen dat er bepaalde trucs zijn. Bepaalde technieken of kennis, die ervoor zorgen dat je een sprong kan maken.


The Happy Painter

Een voorbeeld van een dergelijke techniek is de manier waarop Bob Ross schildert. Simpelweg door technieken toe te passen die afdrukken achterlaten, die een beeld suggereren, ipv. echt alle details te schilderen, wat uiteraard een enorme tijdwinst geeft. Dergelijke technieken zijn ook digitaal op verschillende manieren toe te passen.


Digitaal schilderen

Nooit uitgeleerd

Op het gebied van digitaal schilderen heb ik nog een hoop te leren, momenteel concentreer ik me op het beheersen van de techniek, daarna kan ik meer rekening gaan houden met compositie, kleurgebruik en nog veel meer. Digitaal schilderen kan ook erg handig zijn bij foto-bewerking en (creatief) webdesign.


Meer weten of heb je vragen of ideeen? Neem contact op.

PrintMeer Drukwerk